Bylinky a koření v naší kuchyni

Bylinky a koření v naší  kuchyni

Malý úvod do rubriky o bylinkách a koření.

I v dnešní moderní době si nedokážeme představit, že bychom měli vařit bez koření a různých směsí bylinek, které vždy našim výtvorům dají úžasnou chuť a nádherně provoní kuchyni.  To věděli v dávných dobách již naši předci. A generace před námi, nám jejich zkušenosti předává a my je budeme předávat dál, našim dětem.

Bylinky používáme k dochucování jídel, do salátů, pomazánek nebo i nápojů. Jsou zdrojem vitamínů a minerálních látek. Jen si myslím, že je používáme automaticky, jak jsme se naučili nebo si přečetli v kuchařkách, aniž bychom věděli, proč se tam vlastně přidávají nebo na co mají konkrétní účinek.

V naší rubrice budu rozebírat postupně známé i neznámé druhy a samozřejmě také historii jejich původu. Nebude chybět ani jejich využití  a pokud to jen půjde i možnost jejich působení na naše zdraví.

Budu ráda za Vaše dotazy, připomínky, ale i za návrhy, které bylinky a koření Vás zajímají.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>