Bylinky na maso 3.

Bylinky na maso 3.

Rozmarýn

Patří mezi nejpůvabnější bylinky a voní lehounce po pryskyřici. Ve volné přírodě ho velmi těžko najdete, ale můžete si ho pěstovat doma v květináči.

Při vaření musíte být citliví na kořenění. Je totiž příliš aromatický, mohli byste zničit pokrm.
Používají se pouze kvetoucí vrcholky a lístky.

V kuchyni ho použijeme na pečené, grilované a mleté maso.Vylepší chuť ryb i drůbeže. A jedinečný je ve spojení s grilovanými brambory.

Účinky na zdraví:

  • zklidňuje psychiku
  • pomáhá při nespavosti
  • má dezinfekční účinky
  • zlepšuje trávení
  • pomáhá při revmatismu

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 90 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Komentářů

  1. Je až neuvěřitelné kolik existuje druhů koření a každé má svou specifickou chuť a vůni bez kterých se žádné jídlo neobejde, aby chutnalo tak jak chutnat má a jak jsme na to zvyklí. A to nemluvím ještě o jejich zdravotních účincích na lidské tělo.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>