Jak na domácí nudle

Jak na domácí nudle

Došly Vám koupené těstoviny?

Nevadí, zvládnete hravě udělat si svoje vlastní. Možná z počátku nebudou mít stejný tvar, ale to nevadí. Praxí získáte zkušenosti a za chvíli budete dělat nudličky do polévky jako profesionál.

Těsto:

Potřebujeme mouku a vejce a to v poměru 100 g a 1 vejce.

Pokud je vajíčko příliš malé, můžeme malinko přidat vodu.

Těsto na nudle nesmí být tuhé, ale také nesmí lepit. Pokud by těsto lepilo, přidáme přiměřeně hladkou mouku.

Těsto nikdy nesolíme, špatně by zasychalo.

Pokud nemáme hladkou mouku, není problém použít polohrubou nebo hrubou.

Vaření:

Sůl dáváme do vody až v bodě prudkého varu a to v poměru asi 1 čajová lžička na 1,5 litru vody.

Sušení:

Vyválená placka musí být proschlá, ne příliš suchá, to by se lámala. Když pospícháme, můžeme těsto prosušit fénem.

Skladování:

Dobře usušené nudle skladuje v uzavíratelné nádobě. V lednici vydrží 2 dny a v mrazáku až 6 neděl.

Teď už zvládnete udělat domácí nudle :).

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Comments

  1. Taky dělám nudle, ale ne pokaždé, také je kupuji. A když je krájím, tak raději na čtverečky :-), tenká je tak každá desátá, haha.

  2. Pamatuji jak je dělávala moje babička. A byly to nudle jak mají být.

  3. Dříve jsem dělala domácí nudle často, ale teď už jsem nějaká pohodlná a tak je raději koupím.

  4. Nudle jsem dělala už mockrát, každý říká, že domácí jsou lepší, ale já v tom zrovna velký rozdíl nevidím, a nevadí nám ani kupované. Jó – to tchán by jiné nejedl. Babi dělala všechny nudle doma, Vlasové nudle, široké nudle, čtverečky,…., děda byl pěkně zmlsaný.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>