Jarní kuřátko

Jaro máme za dveřmi

 
Tak samozřejmě nemusíme si toto kuřátko péct pouze na jaře. Nejlepší jsou malá kuřata nebo tak zvaná baby. Někdo sice řekne kuře jako kuře, ale vyzkoušejte si sami upéct baby kuře a normální. Uvidíte rozdíl v jemnosti masa. Výborně se hodí na Velikonoční stůl, kdy se dělají pečínky z mláďat, především jehněčí. 

Jarní kuřátko

 
Suroviny:
2 baby kuřátka
50 g másla
3 stroužky česneku – může být i více
sůl
pepř
pár šalotek
150 ml bílého vína
snítku tymiánu

Postup:
Máslo utřeme s česnekem, osolíme a opepříme.

Kůži kuřat nožem nadzvedneme a vetřeme pod ní česnekové máslo.

Kuřátka osolíme a  vložíme do pekáčku, obložíme šalotkami, tymiánem, podlijeme vínem a dáme péct.

Pečeme zhruba 1 hodinu a stále podléváme.

TIP:
Podáváme s cukrovým hráškem nebo můžeme péct rovnou s malými bramborami.

Přeji dobrou chuť.

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 45 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář