Pages Navigation Menu

domácí recepty, hubnutí a zdravá strava

Jehněčí kotletky s mátovým chimichurri

Jehněčí kotletky s mátovým chimichurri

Jehněčí maso je výborná pochoutka

 
Velikonoce se neobejdou v některých částech naší země bez pečeného jehněčího masa. Možná právě proto, že tradice pečeného masa má svůj původ v Bibli. V Izraeli každý rok vybrali obětního beránka, na kterého symbolicky naložili všechny hříchy.

Jehněčí maso je samo o sobě velmi křehké a když ho doplníme bylinkami, tak získáme výborný pokrm. 

Jehněčí kotletky s mátovým chimichurri

 
Suroviny:
10-15 jehněčích kotlet
1 snítka čerstvého rozmarýnu
2 snítky čerstvé šalvěje
2 lžičky kmínu
2 lžičky sušeného česneku
1 lžička mletého koriandru
olivový olej
sůl
pepř

Mátové chimichurri:
svazek máty
1/2 hrsti zelené petrželky
1/2 hrsti čerstvého oregána
1/2 ks šalotky
2 stroužky česneku
100 ml olivového oleje
2 lžíce octa (nejlépe červený)
sůl

Postup:
Rozmarýn, šalvěj a koření rozdrtíme společně v hmoždíři a přidáme olivový olej, tak, aby nám vznikla pasta.

Kotlety osolíme, opepříme a potřeme pastou. Necháme chvíli odležet při pokojové teplotě.

Všechny suroviny na chimichurri rozmixujeme dohladka a podle chuti osolíme a přidáme ocet.

Na pánvi rozpálíme olej a pomazané kotletky zprudka opečeme po obou stranách. Maso má být uvnitř narůžovělé.

Podáváme zakápnuté chimichurrim, s brambory, hranolky a jarním salátem.

Přeji dobrou chuť. 

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 45 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Leave a Comment