Kachní prsa se zázvorem
Kachnička není dobrá jen jako pečená, tahle i zahřeje
Zázvor sám o sobě patří mezi potraviny, které v zimě zahřejí. Je velmi aromatický a nejvíce se používá v indické a čínské kuchyni. Pomalu začíná domácnět i v české kuchyni. Například tradiční Zázvorky a výborný zázvorový čaj na neduhy. Ovšem i v guláši, polévce, společně s pečeným masem vytvoří pochoutku. Vyzkoušejte tento recept, třeba budete překvapeni, jak může kačenka chutnat se zázvorem a ještě i v této zimě prohřát.
Kachní prsa se zázvorem
Suroviny:
4 kachní prsa
4 jablka
50 g čerstvého zázvoru
1 cibule
4 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
sůl
pepř
1 lžíce olivového oleje
Postup:
Kachní prsa očistíme a do kůže uděláme několik zářezů, ve tvaru mřížky. Pak do nich uděláme jakoby kapsu.
2 jablíčka oloupeme a nastrouháme na jemno. 2 jablíčka nakrájíme na plátky.
Zázvor oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Polovinu zázvoru pak smícháme s nastrouhanými jablky. Pořádně promícháme a naplníme kapsu kachních prsou.
Připravíme si marinádu: cibuli nakrájenou na proužky, jablka na proužky a zbylý zázvor dáme do mísy. Zakapeme medem, sójovou omáčkou, olivovým olejem a okořeníme. Promícháme, aby se nám vše pěkně spojilo.
Připravená kachní prsa vložíme do marinády a pěkně je obalíme. Ponecháme takto asi 1 hodinku.
Poté na pánvi rozpálíme olej a maso opečeme pěkně ze všech stran. Pak přidáme marinádu co zbyla a vložíme do vyhřáté trouby na 170°C a budeme péct asi 20 minut. Záleží na velikosti prsou a také na výhřevnosti trouby.
Hotová prsíčka můžeme pokrájet na kolečka a nejlépe podáváme s brambory v jakékoliv podobě.
Přeji dobrou chuť.