Mezi nejlepší recepty z cukety patří buchta

Určitě znáte tu situaci, kdy se vám na zahrádce urodí spousta cuket, případně sousedovi, který je v tu chvíli možná více štědrý, než obvykle.

Jak zpracovat cuketu a zároveň z ní vytěžit maximum? Mezi nejoblíbenější a nejlepší recepty z cukety patří nepochybně buchta, která potěší celou rodinu na snídani, svačinu, nebo jen tak k čaji pro návštěvu.

Na webu Pomodo pak můžete najít další vyzkoušené a srozumitelné recepty z cukety, které mě nikdy nezklamou.

Co budeme potřebovat

  • 350 g najemno nastrouhané cukety (tykev letní)
  • 2 vejce
  • 350 g moučkového cukru
  • 50 ml oleje
  • 350 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 250 ml mléka

Jak postupovat

Cuketu nejprve zbavíme oškrábáním slupky a vydlabeme vnitřní část se semínky. Zbytek použijeme pro nastrouhání. Množství 350 g platí až pro nastrouhanou cuketu zbavenou semínek.

Vejce s cukrem a olejem dohromady ušleháme a přidáme najemno nastrouhanou cuketu s ostatními ingrediencemi a společně vše promícháme.

Hotové těsto těsto vylijeme rovnoměrně na olejem nebo máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný hlubší plech a dáme péct do předehřáté trouby na 150 °C a pečeme zhruba 45 minut.

Pokud se chcete dozvědět o cuketě něco víc, můžete pokračovat tady.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 45 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář