Telecí roláda s kopřivami
Rolády z mladého masa a jarních bylinek jsou skutečnou chuťovkou.
Telecí maso je výborné, bez tuku, křehké, šťavnaté a dobře stravitelné. Mohou jej konzumovat lidé s dietním režimem, ale i malé děti. Což je velké plus, protože se dá dobře obměnit jídelníček. Stejně jako tyto roládky můžete dělat z kuřecího nebo krůtího masa.
Kopřivy jsou úplně TOP na jaře. Často se dávají do nádivek, vaří se z nich polévky, tvoří součásti náplní a podobně.
Jak připravíme roládu s kopřivami.
Suroviny:
600 g telecího masa
250 g čerstvých kopřiv (pokud nechcete kopřivy, klidně použijte baby špenát)
2 lžíce másla
2 cibule
2 stroužky česneku
2 vejce
sůl
pepř
Postup:
Na 1 lžíci másla zpěníme nakrájenou 1 cibulku a prolisovaný česnek.
Přidáme omyté a nasekané kopřivy a promícháme.
Vejce rozšleháme se solí a pepřem a zalijeme kopřivy. Mícháme, dokud se vejce nesrazí, pak odstavíme a necháme vychladnout.
Teď je čistě na nás, zdali chceme dělat malé roládky nebo 1 větší. Zkrátka podle našeho rozhodnutí si připravíme plát masa, který naklepeme, osolíme a opepříme. Pak na něj naneseme kopřivy s vajíčkem a rovnoměrně rozetřeme.
Poté stočíme do rolády a svážeme provázkem, aby se nám nerozjela.
Do pekáčku nakrájíme cibuli a hotové roládky na ni položíme.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme něco kolem 1 hodiny na 180°C. Celou dobu hlídáme a podléváme.
Když už jsou hotové, tak vezmeme 1 lžíci másla a polijeme je.
Vyndáme roládky nebo roládu a můžeme odstranit provázek. Šťávu z výpeku scedíme.
Podáváme dle chuti. Nejlépe s brambory a zeleninou.
Přeji dobrou chuť.