Pages Navigation Menu

domácí recepty, hubnutí a zdravá strava

Bramborové placky

Bramborové placky

Když jsou doma brambory, máme základ k vaření

 

Z brambor se dá skutečně mnoho vytvořit. Sladká nebo slaná jídla, přílohy, hlavní menu, zkrátka patří mezi základní surovinu, která by doma neměla chybět. Naše babičky by o tom mohly vyprávět. Takové bramborové placky, bramboráky a brambory na loupačku byly snad nejčastějším pokrmem na stole. Dnes si uděláme placky, které se dají krásně udělat ze zbylých vařených brambor od oběda, jsou rychlé a chutné.

Bramborové placky

 
Suroviny:
500 g vařených brambor
160 g hrubé mouky
trochu mléka na zvláčnění
petrželka, pažitka
sůl
husí sádlo na potření

Postup:

Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme na jemno.

Přidáme mouku, sůl, posekané bylinky a mléko. Vytvoříme trochu tužší těsto.

Vyválíme širší šišku, z které odkrajujeme kousky. Ty pak rozválíme na placku a pečeme ne suché pánvi dozlatova.

Před podáváním se potírají husím sádlem, ale lze i máslem.

Přeji dobrou chuť.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 45 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Comment

  1. Tyto placky jsem dělala minulý týden. Holky měly na něco chuť a já měla vařené brambory. Byla jich plná mísa a holky furt chodily a chodily a najednou placky fuč :-).

Leave a Comment