Pages Navigation Menu

domácí recepty, hubnutí a zdravá strava

Hráškový krém

Hráškový krém

Polévka nejen s uklidňující barvou, ale také výbornou chutí

 
Když bylo zimní období, tak jsme potřebovali tělo pořádně prohřát a to nejen u kamen, ale také tak trochu gastronomicky. Výborné byly husté a syté polévky. Ovšem zima dává poslední sbohem a my také společně s jejím odchodem začínáme odlehčovat jídelníček. Husté polévky nahrazujeme lehčí formou. 

Hráškový krém s bílkovými nočky a smetanou

 
Suroviny:
1 srdíčko hlávkového salátu
3 jarní cibulky
60 g másla
400 g čerstvého nebo mraženého hrášku
sůl
pepř
1 lžička krupicového cukru
1,5 litru vody nebo vývaru
2 bílky
40 ml smetany
1 lžíce estragonu nebo kerblíku

Postup:
Salát a cibulku i s natí pokrájíme na kousky.

V kastrůlku si rozpustíme máslo(40 g ), přidáme hrášek, pokrájenou cibulku se salátem, sůl, pepř a cukr a orestujeme.

Poté zalijeme vývarem nebo vodou a uvaříme do měkka.

Připravíme si mezitím další hrnec s vodou, kterou trochu osolíme. Zde budeme vařit nočky. Takže ji přivedeme k varu.

Z bílků a trochu soli vyšleháme tuhý sníh, pak z něj lžičkou odkrajujeme kousky, které jemně vložíme na vroucí hladinu. Asi po dvou minutách je jakoby otočíme a po další minutě vyndáme.

Polévku nyní rozmixujeme a podle hustoty přilijeme vývar a vmícháme zbylé máslo.

Můžeme servírovat. Nalijeme do misek nebo talířů, dáme nočky, uděláme nějaký tvar se smetanou – lehce zakápneme a posypeme nakrájeným estragonem nebo kerblíkem.

Přeji dobrou chuť.

TIP: Hrášek nemusíme mixovat všechen, část můžeme vložit do hotové polévky celý.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 45 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Leave a Comment