Kadeřávkový salát s jablíčkem

Druh kapusty, která se jí  i za studena

Jedná se o kadeřávek, který je vyšlechtěný z brukve zelné a jeho listy se konzumují nejčastěji od zimy do jara, kdy je jiné zeleniny opravdu málo. Je otužilý, takže krásně zimu přežije. Lidově se mu také říká kudrnatá kapusta. Má lehce štiplavou chuť a poměrně výraznou, která nemusí být každému příjemná. Poté bych doporučila kadeřávek krátce spařit horkou vodou.

Příprava kadeřávkového salátu s jablkem nezabere víc jak 45 minut a je skutečně poměrně vitamínovou bombou pro naše tělo, hlavně na přelomu jara.

Suroviny:
200 g kadeřávku
2 ks jablka
1 hrst brusinek (zavařených nebo zmražených)
100 g barevné quinoi
1 hrst vlašských ořechů
100 g kozího sýra
sůl

Zálivka:
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce medu
1 lžíce citrónové šťávy
olivový olej
sůl

Postup:
Quinou uvaříme podle návodu, poté ji scedíme a necháme vychladnout.

Kadeřávek nasekáme, propláchneme a necháme odkapat.

Jablíčka nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy společně s nadrobeným kozím sýrem. Přidáme nasekané ořechy, kadeřávek a quinou, brusinky a osolíme. Zlehka promícháme.

Zálivku potřebujeme pořádně spojit dohromady a nejlepší je všechny suroviny dát do zavařovací sklenice, uzavřít ji a pořádně protřepat.

Vznikne hladká emulze, která se vmíchá do salátu.

A nezbývá jen popřát dobrou chuť.

 

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 45 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář