Tvarohový dort s jahodami
Dort, který vždy osvěží.
Tvarohové dezerty, dorty s ovocem a řezy nadýchané pod sametovou peřinkou šlehačky patří a budou stále patřit na sváteční stůl.
Správná kombinace tvarohu, jogurtu, šlehačky, čokolády a ovoce nikdy nezklame a vždy se dá zvolit jiný postup nebo jiný tvar.
Navíc potěší mlsouny v jakémkoliv ročním období. Zvolit můžeme jak pečený, tak nepečený korpus a to už záleží na naší fantazii.
Tvarohový dort s jahodami
Suroviny:
Korpus:
150 g tmavé čokolády
100 g másla
3 vejce
160 g cukru
150 g hladké mouky
Náplň:
150 g jahod
600 g tvarohu
150 g cukru
150 g másla
ovoce na ozdobu, případně šlehačku nebo přelít rozpuštěnou čokoládou – záleží na Vaší fantazii.
Postup:
Připravíme si korpus. Nalámanou čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni. Přidáme máslo a mícháme, dokud se nám nespojí s čokoládou.
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme čokoládu s máslem a lehce vpracujeme mouku.
Dáme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C asi 40 minut.
Jahody rozmixujeme. Tvaroh s cukrem a máslem vyšleháme a rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné přidáme jahody.
Světlou náplň dáme na korpus a jahodový na to. Ozdobíme a dáme ztuhnout.
Přeji dobrou chuť