Pučálka z pšenice
Neboli pražmo
Pokrm, který se připravoval na Velikonoce. Někdy se nechala pšenice i naklíčit, ale to trvalo až 3 dny.
V dřívějších dobách běžně pučálku prodávaly v ulicích Prahy takzvané báby pučálnice.
Připravovaly ji přímo na ulici – slanou i sladkou verzi a prodávaly jí na velikonočních trzích. Bez ní by se trhy neobešly.
Pučálka z pšenice
Suroviny:
500 g pšenice
1,5 l vody
med
mák
mleté ořechy
máslo
Postup:
Pšenici namočíme do 1,5 l vody na 24 hodin.
Pak ji uvaříme do měkka ve stejné vodě.
Měkkou scedíme a necháme okapat.
Poté ochutíme medem, ořechy, mákem – podle toho co máte rádi a omastíme máslem.
Středočeská pučálka je na světě a já přeji dobrou chuť.
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 45 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
Pingback:Velikonoce a střední Čechy | Multimag