Pages Navigation Menu

domácí recepty, hubnutí a zdravá strava

Pučálka z pšenice

Pučálka z pšenice

Neboli pražmo

 
Pokrm, který se připravoval na Velikonoce. Někdy se nechala pšenice i naklíčit, ale to trvalo až 3 dny.
V dřívějších dobách běžně pučálku prodávaly v ulicích Prahy takzvané báby pučálnice.

Připravovaly ji přímo na ulici – slanou i sladkou verzi a prodávaly jí na velikonočních trzích. Bez ní by se trhy neobešly. 

Pučálka z pšenice

 
Suroviny:
500 g pšenice
1,5 l vody
med
mák
mleté ořechy
máslo

Postup:
Pšenici namočíme do 1,5 l vody na 24 hodin.

Pak ji uvaříme do měkka ve stejné vodě.

Měkkou scedíme a necháme okapat.

Poté ochutíme medem, ořechy, mákem – podle toho co máte rádi a omastíme máslem.

Středočeská pučálka je na světě a já přeji dobrou chuť.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 45 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Velikonoce a střední Čechy | Multimag - […] trhy. V 19.století na nich nesměly chybět trhovníci, kteří nabízeli čerstvě upraženou pučálku z pšenice. Ta se v postní…

Leave a Comment