Pages Navigation Menu

domácí recepty, hubnutí a zdravá strava

Rybí filety s bylinkami

Rybí filety s bylinkami

Zařaďte rybu do svého jídelního lístku

 
Rybí maso je lehce stravitelné, dietní a vhodné zejména pro lidi trpící dnou a kornatěním tepen. To ovšem neznamená  to, že bychom ho měli vyřadit z našeho talíře, když nemáme žádné problémy. Naopak rybí maso je velmi zdravé a chutné.

Rybí filetky se dají připravit na mnoho způsobů a tím se stává úprava ryby zajímavější. Vyzkoušejte si je udělat s bylinkovým pestem. 

Candát s bylinkami

 
Suroviny:
4 filety z candáta (použijte klidně i jiný druh ryby, třeba lososa…)
4 stroužky česneku
2 lžíce másla
2 hrsti jemně nasekaných bylinek podle Vaší chuti
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
trochu hladké mouky
citrónová šťáva

Postup:
Omyté a osušené filety osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou.

Bylinky (petrželka, kopr, bazalka, koriandr, rozmarýn.. kombinaci zvolte takovou co Vám bude chutnat.) nasekáme s prolisovaným česnekem a trochou oleje. Poté trochu osolíme a promícháme.

Filety opečeme z obou stran na másle a vyndáme na vyhřátý talíř.

Každý kousek obdaříme ihned bylinkovým pestem a přiklopíme pokličkou. Necháme tak 5-7 minut stát.

Po sundání pokličky zakápneme citrónovou šťávou a podáváme.

Jako příloha je vhodný brambor v úpravě, kterou máte nejraději. Nebo je vhodná tepelně upravené zelenina.

Přeji dobrou chuť.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 45 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Leave a Comment